Trenerzy pod odstrzałem. Dariusz Różański

To już drugi odcinek naszego cyklu "Trenerzy pod ostrzałem". W Akdemii Broni Radom pracują świetni fachowcy, znakomici trenerzy, ale przede wszystkim wspaniali ludzie. Chcielibyśmy przybliżyć Wam prywatnie postacie osób, które na co dzień pracują z naszymi dziećmi i młodzieżą.
Dziś na nasze pytania odpowiada Dariusz Różański - trener seniorów, ale również jedna z najważniejszych osób w całej strukturze szkolenia. Pracuje z rocznikiem 2002, będzie współtworzył zespół rezerw. Ten kto zna trenera Dariusza Różańskiego, ten wie, że jak wyjątkowa jest to postać.
W rozwinięciu odpowiedzi na pytania

Jak zaczynała się dla Ciebie praca w Broni?
Zwerbował mnie Irek Gorczyca i Ś.P Zdzisław Miłkowski.To był czas świetnego rocznika 1995, z którym później udało się awansować do Centralnej Ligi Juniorów .

Czy zawsze chciałeś być trenerem?
W młodszych latach szkoły podstawowej takiego bakcyla zaszczepił we mnie pan Marian Woźniak,mój wuefista.

Co najbardziej lubisz w trenerskiej pracy?
Uwielbiam gdy widzę jak chłopcy robią postępy.

Trenerski autorytet w dzisiejszym futbolu?
Juergen Klopp,oraz każdy trener dzieci i młodzieży, bo tam jest najlepsza i najważniejsza praca.

Jakie cechy powinien posiadać dziś młody piłkarz, aby dążyć do celu?
Jest ich wiele,charakter,upór, samoocena,samokontrola i świadomość całego procesu treningu

Najlepsze przeżycie związane z piłką nożną?
Dawno temu,gra w kadrze GPS,gdzie poznałem kilka przyszłych gwiazd polskiej i nie tylko polskiej piłki nożnej.

Czy zgadzasz się z tezą, że nie każdy dobry piłkarz może być dobrym trenerem i nie zawsze świetny trener mógł kiedyś grać w piłkę?
Dwa razy tak.

Ulubiony zespół piłkarski w Europie?
FC Liverpool.

Zawodnik na grę którego mógłbyś patrzeć godzinami?
Ronaldinho Gaucho.

Piłkarski idol z dzieciństwa?
Zbigniew Boniek.

Muzyka przy jakiej najlepiej się relaksujesz?
Każdy rodzaj dobrej muzyki,a szczególnie zespół Dżem.

Lepszy tradycyjny schabowy z ziemniaczkami, czy wymyślne egzotyczne owoce morza?
Zdecydowanie polska kuchnia.